Annonsering i Googles innehållsnätverk eller remarketing?

Att ett företag som Google hamnar under lupp allt oftare är kanske inte så konstigt med tanke på den monopolställning som företaget skaffat sig. Många av deras tjänster är också tätt sammanlänkade och för en användare är det enkelt att skifta över från söktjänsten till karttjänsten eller till Youtube som också ingår i Googles imperium.

Annonser från Google följer oss också in på andra hemsidor, ibland i form av remarketing och ibland i form av annonsering i Googles nätverk. Annonsen som jag möttes av i Computer Sweden

Google tjänar mer än kaffepengar på annonser.
Google tjänar mer än kaffepengar på annonser.

är antagligen av karaktären remarketing då jag har en svag aning om att jag faktiskt tittade på just dessa nespressoklapslar häromdagen. Annars verkar de hamna där på något slags bredmatchat vis eftersom ordet kaffepengar används i texten. Väldigt långsökt kan tyckas, men eftersom Googles innehållsnätverk bland annat går på sökord så är detta trots allt mycket möjligt.

Vill du veta mer om hur du kan öka dina exponeringsmöjligheter på Google och i deras nätverk, kontakta oss på 033-400 55 50.