High End Media Group utbildar i Digital Consumer Relations

Hem  /  Blogg & Nyheter  /  High End Media Group utbildar i Digital Consumer Relations

Klassrum Digital Consumer Relations
Vi på High End Media Group AB är stolta att meddela att vi under våren utbildar studenter som läser kursen Digital Consumer Relations på Borås Yrkeshögskola.

Kursen är en del av yrkeshögskoleutbildningen Digital business developer på Borås Yrkeshögskola, och står för 40 av de totalt 400 YH-poäng som studenterna läser under de två år som de går programmet.

I kursen lär vi på High End Media Group studenterna hur de sätter upp och vidareutvecklar en e-handelsplattform, detta innefattar allt från vad man bör tänka på vid val av e-handelsplattform och kunskaper inom programmering, HTML och CSS till val av CRM (Customer relationship management) och hur man kan skapa merförsäljning och mervärde.

Det centrala i kursen är alltså att bygga upp en e-handelsplattform som med de kunskaper studenterna får under denna kurs, ska vara säljande. Med säljande menar vi att den ska vara tillfredsställande och hålla kunden engagerad, så att denne vill fortsätta att handla på e-handelsplattformen. För att summera hur en e-handel ska vara sett till användaren så kan man använda ordet användarcentrerad.

Att göra en e-handel användarcentrerad handlar mycket om att skapa funktioner och design som ur kundsynpunkt ger mervärde. Det kan vara så simpelt som ett sätt att kontakta ägaren till e-handeln, till mer komplexa funktioner som till exempel livechatt med någon i personalen som är expert inom området.

Utöver att göra e-handelsplattformen användarcentrerad, kommer studenterna också lära sig hur man med hjälp av CRM och Google Analytics kan få stöd i kundkommunikationen. Med Google Analytics kan studenterna få reda på var besökarna kommer ifrån, vad besökarna gör på plattformen och när de lämnar den. På så sätt kan de vidareutveckla e-handelsplattformen så att besökare stannar längre och faktiskt är villiga att göra ett köp.

Det är en rolig tid vi har framför oss och vi hoppas att ni tar en titt på studenternas e-handelsplattformer, som de kommer fortsätta utveckla under kursens gång.