Kurs i WooCommerce & En inblick i kundresan

Tidigare i vintras höll vi på High End Media en sexveckorskurs på Borås Yrkeshögskola kallad Digital Business och nu har det blivit dags igen. Under maj månad kommer vi att hålla ytterligare ett antal föreläsningar som en del i kursen Digital Consumer Relations. Detta är alltså ytterligare en av de delkurser som studenterna i utbildningen Digital Business Developer läser under sitt första av två studieår.

Tomas Axelsson lär ut grunderna i HTML
Tomas Axelsson lär ut grunderna i HTML.

Förra gången låg huvudfokus på marknadsföring på sökmotorer och den här gången är det själva e-handelsplattformen och kundresan som ligger i fokus. Målet är att öka studenternas förståelse för hur saker och ting fungerar i en e-handelsplattform och även ge dem verktyg för att kunna optimera själva kundresan.

Som grund för detta arbete, så har vi skapat varsin WordPress-sida åt studenterna. WordPress ligger till grund för WooCommerce, idag världens vanligaste e-handelsplattform. I denna är tanken att de successivt skall utveckla varsin e-handel och i denna kunna testa olika funktioner. Med tanke på mängden plugins som finns till WordPress, så är möjligheterna nästintill oändliga då det gäller att testa popups, kopplingar till sociala nätverk, chatfunktioner och mycket annat.

Denna första vecka så har vi blandat teori med att så smått börja peta lite i WordPress-installationerna rent praktiskt. Dessutom har vi gjort lite blandade övningar och även testat på lite HTML-programmering.

Vi ser helt enkelt fram emot en väldigt rolig månad och för er som inte läser Digital Business Developer, så finns fortfarande möjligheten att anmäla sig till den Google Analytics-kurs som vi håller den 13 juni. Läs mer och anmäl dig här!