fbpx

Google My Business & Kartsök

Syns med ditt företag på Googles kartor

Google My Business/Google+ är en av den mest prisvärda tjänsterna för att synas på Googles förstasida. Beroende på vad Google anser som tillräckligt många i antal företag inom samma bransch, så kommer ni i så fall att synas på Googles förstasida med ert varumärke. Det är när man söker efter en produkt, tjänst, plats eller företagsnamn på Google så visas företagen som har ett My Businesskonto med information, karta och bild etc.

Det är med andra ord ett ypperligt sätt att på ett förhållandevis enkelt sätt bygga upp sitt företags varumärke med både intressant och relevant innehåll, nyheter och bilder. Google+ är Googles motsvarighet till Facebook där man kan sprida nyheter till sina följare och grupper (eller cirklar som Google kallar det) helt gratis.

Google My Business

Vi på High End Media Group har stor erfarenhet av Google My Business, erfarenhet vi använder när vi hjälper dig och ditt företag med marknadsföring.

Ett My Businesskonto är normalt sett synlig i ett område inom en radie av 150 km räknat från den plats där användaren gör sin sökning. Men det har vid flertalet tillfällen även förekommit resultat på +500 km avstånd också. Den största anledningen har då varit att det varit få branschkollegor som har ett GMB-konto eller som inte har optimerat sitt befintliga.

Uppgifter som man kan använda och lägga in är bland annat företagets namn, logotype, gatuadress, hemsideadress, telefonnummer, e-post, öppettider och annan varumärkesbyggande information. GMB-resultaten man får är även mobilanpassade så det är lätt att navigera sig via sin mobil. Valen man får är att via ett enkelt knapptryck ringa upp, gå till hemsidan eller att få vägbeskrivning till platsen.

Vill du veta mer om Google My Business & kartsök?

Hör av dig till oss om ditt företag behöver hjälp med sätta igång Google My Business och börja synas på Googles kartsök.