Nå din målgrupp på världens största sociala media

Marknadsföring på Facebook

Kom igång med annonser på Facebook

Då Facebook är ett av världens mest använda sociala medier, är marknadsföring på Facebook något som varje företag bör sikta på.

Vi hjälper ditt företag mer än gärna att förbättra sin synlighet på Facebook genom att rikta annonser med relevant innehåll mot rätt målgrupper – för att driva mer trafik till din hemsida och öka er varumärkesmedvetenhet.

Anpassa målgruppen och optimera för resultat

Över hälften av alla svenskar finns på Facebook och när du väl befinner dig där som företag har du ett kostnadseffektivt verktyg för att nå ut till dina kunder. Det kräver dock aktiva och relevanta uppdateringar, och det kan vi göra åt dig i form av copywriting.

Facebook företagssidor

Vi på High End Media Group hjälper till att skapa designade Facebooksidor för företag. Det innebär att vi lägger upp konton, bilder, innehåll och ett förutbestämt antal inlägg. Vi sköter allt löpande arbete under perioden, rapporterar löpande och stämmer sedan av med dig om eventuell fortsättning.

Vi skapar även Facebookkampanjer som man kan jämföra med Google Ads, bara att man kan rikta den än mer mot din målgrupp. Det är bra och en förutsättning om man vill nå ut med sina nyheter till en större massa än den ca tredjedel av sina följare som man annars når med ett vanligt inlägg.

Facebook Ads

Annonserna kan visas bland flödet, högerkolumnen, snabbartiklar, Instream-videos och föreslagna videoklipp.

Instagram

När du vill nå ut till personer som använder sig av Instagram, bland deras flöde och stories.

Audience Network

Genom Audience Network syns dina annonser utanför Facebooks egna hemsida – på olika hemsidor och applikationer.

Messenger

Dina annonser syns på startsidan för Facebooks chattklient Messenger.

Vad är Facebook Ads och varför bör man använda det?

Facebook är ett fantastiskt sätt att öka exponeringen av ditt varumärke och trafik till din hemsida, skapa lojala kunder och generera fler leads och i slutändan mer intäkter. 

Det som gör Facebook-annonser såpass kraftfullt är deras breda räckvidd och hur man enkelt kan nå sin målgrupp och förmedla sitt budskap. Du har möjlighet att exponera dina annonser utifrån deras plats, demografi, intressen, beteende och kopplingar.

Besökarna på Facebook spenderar oftast över en timme per dag för  att scrolla igenom deras tidslinje och det blir svårare för företag att nå dessa personer enbart med den organiska synligheten. Därför är annonser ett perfekt sätt att nå din målgrupp – samt nya personer som kan vara intresserade av era tjänster eller produkter.

Behöver du hjälp med annonsering?

Hör av dig till oss om ditt företag behöver hjälp med att komma igång med annonsering på Facebook samt att optimera resultaten för att kunna nå dina marknadsförings mål.