Utbildning Sociala Medier

Nå effektivt ut till din målgrupp och sprid ditt varumärke

Sociala Medier

Idag är det viktigt för alla företag att synas på de sociala medier där företagets presumtiva kunder finns. Nästan 90% av alla svenskar från 16 och uppåt är aktiva i sociala medier.

Var, hur och när man skall synas och vilken typ av framtoning företaget skall ha kan dock vara svårt att veta. Hur man ska tackla alla de sociala plattformar som finns i dagsläget kan kännas övermäktigt, därför finns våra utbildningar i sociala medier. De viktigaste sociala medierna för företag idag är Facebook, Instagram och i vissa fall LinkedIn.

Med vår utbildning inom sociala medier ger vi dig en bra grund för att nå bättre resultat på sociala medier. Du får förståelse för de olika plattformarna och större möjlighet att använda dem på ett effektivt sätt i företagets marknadsföring.

Vi skräddarsyr utbildningen för just ditt företag och dina behov. Det kan handla om allt från att få en förståelse för hur marknadsföring i sociala medier fungerar till en mer omfattande kurs där vi hjälper er att sätta upp strategier och mål för er närvaro i sociala medier.

En stor fördel med marknadsföring i sociala medier är möjligheten att rikta sin annonsering mot specifika målgrupper. Genom att förstå den nuvarande kundgruppen kan du lättare hitta rätt målgrupper att rikta marknadsföringen mot.

Andra fördelar med sociala medier är att du kan bygga relationer med nuvarande och potentiella kunder. Du kan också marknadsföra nya produkter och tjänster snabbt.

Facebook

Facebook är den största sociala plattformen i Sverige och har även flest dagliga användare. Ungefär 60% av alla svenskar över 16 år använder Facebook dagligen. Det är något fler kvinnor än män som använder Facebook. Användarna finns i alla åldrar men största andelen är i åldern 26–45 år. Personer över 60 år blir mer och mer aktiva på Facebook.

Facebook är viktigt i så väl marknadsföring mot privatpersoner och inom b2b. De som köper tjänster och produkter på företag är ju samma personer som använder Facebook privat.

Instagram

Instagram är den näst största sociala plattformen i Sverige. 50% av alla svenskar över 16 år är dagliga användare på Instagram. Precis som på Facebook är det lite fler kvinnor än män som använder Instagram. Det finns fler yngre personer på Instagram än på Facebook, men den grupp som växer mest är de över 60 år.

Instagram ägs av samma företag som Facebook och det underlättar marknadsföringen på båda dessa plattformar. Det är enkelt att få ut inlägg och annonser på båda plattformarna samtidigt.

Linkedin

Linkedin är ett socialt nätverk där man kan sköta sitt professionella nätverk. Även om de dagliga användarna inte alls är så många som på Facebook eller Instagram så kan det vara värt att marknadsföra sig på Linkedin, speciellt om man är verksam inom b2b.

Majoriteten av de som använder Linkedin i Sverige är i åldern 35–55 år och något fler är män. De flesta arbetar med IT, finans, kommunikation eller försäljning.

annonsering sociala medier

Våra utbildningar

Google Analytics

Sökmotoroptimering

Google Ads

annonsering sociala medier

Sociala Medier

Digital marknadsföring

Vi ser helheten inom digital marknadsföring

Vi är en digital marknadsföringsbyrå med spetskompetensen som du behöver för att ta din verksamhet till nya nivåer. Hos oss får du tillgång till ett gäng specialister inom allt ifrån SEO, E-handel, sociala medier och betald annonsering.

Att ta alla digitala marknadsföringskanaler i beaktning vid utvärdering av vart man bäst bör placera sin marknadsföringsinvestering ser vi som en självklarhet. Att anlita oss innebär alltså att du kan lämna din digitala marknadsföring i trygga händer.

Kom igång med utbildning i Sociala Medier

/