SEO- Sökmotoroptimering

Vi har över 100 års gemensam erfarenhet inom SEO

Ökad synlighet med SEO

När någon söker efter era produkter eller tjänster på Google är det viktigt att synas så högt upp som möjligt i sökresultatet. Vi på High End Media är experter på sökmotoroptimering och hjälper kunder med SEO i hela Sverige.

Sökmotoroptimering handlar om att anpassa en hemsida så att den hamnar så högt upp det bara är möjligt på sökmotorerna. Vi vill också att besökarna ska kunna navigera enkelt och hitta vad de söker.  

Vi lägger stort fokus på steget efter optimeringen, alltså vad som händer sedan. Uppföljning och analys av trafiken och besökarnas beteenden på själva hemsidan är därför en väldigt viktig del i vår leverans.

Vad innebär sökmotoroptimering?

Man kan kort förklara sökmotoroptimering med att det är en process där man arbetar för att anpassa sidan efter Googles algoritmer för att komma högt upp bland sökresultaten. Man justerar hemsidans struktur och innehåll efter tidigare kända faktorer och håller även koll på nya förändringar i Googles algoritmer.

Sökmotoroptimering hos High End Media är inte ett jobb som utförs på sidan en enda gång, det är ett ständigt pågående arbete med analys, optimering och resultat som i sin tur leder till nya analyser, mer optimering och så vidare. 

I första steget analyserar vi hur potentiella kunder söker på Googles sökmotor och därefter anpassar vi sidans innehåll utifrån detta. Målet är inte bara att få topplaceringar på Google på relevanta sökord och sökfraser och därigenom driva mer relevant trafik till hemsidan. I slutändan är målet att optimeringen ska leda till fler konverteringar. Alltså att besökarna gör det man vill att de ska göra på hemsidan. Det kan handla om allt från att beställa hem en broschyr till att genomföra ett köp i en webbshop.

Arbetet går också ut på att göra ständiga förbättringar för att kunna öka antal konverteringar och därmed möjligheten till fler affärer.

SEO sökmotoroptimering
Digital marknadsföring

Vi ser helheten inom digital marknadsföring

Vi är en digital marknadsföringsbyrå med spetskompetensen som du behöver för att ta din verksamhet till nya nivåer. Hos oss får du tillgång till ett gäng specialister inom allt ifrån SEO, E-handel, sociala medier och betald annonsering.

Att ta alla digitala marknadsföringskanaler i beaktning vid utvärdering av vart man bäst bör placera sin marknadsföringsinvestering ser vi som en självklarhet. Att anlita oss innebär alltså att du kan lämna din digitala marknadsföring i trygga händer.

Om vår SEO- tjänst

Genom analys och uppföljning sökmotoroptimerar vi din webbplats/e-handel.

Analys

I analysen tas relevanta och affärsdrivande sökord fram. Vi ser även över webbplatsens innehåll samt tekniska aspekter som är viktiga ur ett sökmotorsperspektiv för att få rätt förutsättningar till att ranka högt i sökresultatet.

Optimering

Nästa steg i processen är att optimera hemsidan utifrån det resultat som framkom i analysen. Optimeringen gäller både för innehållet på sidan (on-page) och off-page via länkar till hemsidan.

Uppföljning

Genom att följa upp SEO-arbetet på hemsidan och kontinuerligt optimera den utifrån relevanta sökord och konverteringsmål skaffar vi oss bra förutsättningar för ökad synlighet, bättre trafikdrivning samt ökade konverteringar via sökmotorerna.

Rapportering

Vi sätter upp en trafikrapport i Google datastudio som alltid finns att tillgå i vår kundportal. I rapporten går det att följa bland annat trafikutveckling, besökare och konverteringar för att hela tiden se och kunna följa upp resultatet av vårt arbete.  

Varför är det viktigt med SEO?

  • Öka synligheten online

  • Ökade affärsmöjligheter genom att hamna högre upp i sökresultatet när en potentiell kund letar efter ditt erbjudande

  • Mer relevant trafik då du når de potentiella kunder som faktiskt aktivt letar efter ditt erbjudande

Våra övriga specialistområden

Vi brinner för att leverera högklassiga tjänster inom digital marknadsföring. Vårt mål är att du som kund ska få fler och bättre affärer online. När du anlitar oss får du tillgång till ett team med specialistkompetens på alla dessa områden:

Kom igång med sökmotoroptimering

En sökoptimerad hemsida hjälper dig att synas på sökmotorerna för potentiella kunder som letar efter just ditt erbjudande.

/