Google Shopping

Utnyttja möjligheten att annonsera högst upp i Googles sökresultat med produktbild, pris och erbjudande.

Vad är Google Shopping?

Med Google Shopping kan du öka din försäljning på ett kostnadseffektivt sätt. Som E-handlare är Google shopping oftast den mest lönsamma marknadsföringskanalen och är därför något som bör utnyttjas! 

I likhet med sök- och displayannonser betalar du bara per klick. Däremot marknadsför du dina produkter med bild, namn och pris direkt i sökresultatet. Produkterna visas när en potentiell kund “googlar” efter vad du erbjuder, alltså har du chansen att synas med din shopping-annons när en potentiell kund faktiskt aktivt letar efter vad du erbjuder.

Vi på High End Media Group hjälper till att skapa din feed till den standard som Google kräver, så att du placerar dig med rätt annons, till rätt pris, med rätt text och i rätt produktgrupp. Vi erbjuder också kontinuerlig optimering och underhåll av dina Google Shopping- annonser. 

google shopping annonser

Kom igång med Google Shopping annonser

Produktfeed

För att sätta upp Google Shopping krävs en produktfeed med priser som är optimerad enligt Googles standarder. Det gäller att feeden är väl optimerad för att få så bra resultat som möjligt på Shopping-annonserna. Produktfeeden läggs sedan upp i ett Google Merchant Center-konto.

Google Ads

Google Merchant Center-kontot kopplas till Google Ads där själva annonseringen styrs. Genom att sätta en noggrann kontostruktur och optimera kampanjinställningar såsom bud, negativa sökord och produktgrupper har vi en bra förutsättning för att driva lönsamma shopping-kampanjer.

Öka lönsamheten

  • Visa dina produkter med bild, pris och erbjudande högst upp i sökresultatet

 

  • Hög relevans då annonsen visas när en potentiell kund söker erfter ditt erbjudande

 

  • Betala enbart när någon faktiskt klickar på shopping annonsen
Digital marknadsföring

Vi ser helheten inom digital marknadsföring

Vi är en digital marknadsföringsbyrå med spetskompetensen som du behöver för att ta din verksamhet till nya nivåer. Hos oss får du tillgång till ett gäng specialister inom allt ifrån SEO, E-handel, sociala medier och betald annonsering.

Att ta alla digitala marknadsföringskanaler i beaktning vid utvärdering av vart man bäst bör placera sin marknadsföringsinvestering ser vi som en självklarhet. Att anlita oss innebär alltså att du kan lämna din digitala marknadsföring i trygga händer.

Våra övriga specialistområden

Ny hemsida

E-handel

Google Ads

Sociala medier

Strategi

Behöver du hjälp med att komma igång med Google Shopping?

Kom igång med annonsering av dina produkter och öka dina förutsättningar till försäljning

/