Nyheter

Dags att börja planera shopping-helgerna för hösten och vintern 2023

Trots att sommaren är i full gång, är det klokt att ha shoppingfestligheterna under hösten i åtanke. Att förbereda kampanjer väl i förväg är avgörande, särskilt när ditt företag prioriterar sökmotoroptimering, eftersom framgångsrika resultat tar sin tid. På High End Media står vi redo att hjälpa till med planeringen. Vårt expertteam ser till att du uppnår en imponerande avkastning på din investering.

31:e Oktober – Halloween

Firandet av Halloween, en tradition ursprungligen från Irland och Skottland som senare blev populär genom Amerika, har vuxit i Sverige sedan 1990-talet. Denna dag markerar en ökning i inköp av kläder, dekorationer och andra festartiklar.

11 November – Singlarnas dag

Singles day, känd som världens största shoppingdag, erbjuder ofta rabatter på specifika produkter eller hela sortiment. Detta är dagen då enskilda individer skämmer bort sig lite extra.

12 November – Fars dag

Fars dag, som firas samtidigt i flera nordiska länder och Estland, är en tid då barn uppskattar sina pappor. Genom åren har accessoarer, särskilt slipsar, varit den mest populära presenten.

24 November – Black Friday

Black Friday, som alltid infaller den sista fredagen i november, har fått en enorm popularitet i Sverige. Inte bara den enskilda dagen, utan hela veckan, kallas ofta Black Week, som avslutas med Cyber Monday. Denna period markerar betydande rabatter i både e-handel och traditionella butiker.

27 November – Cyber Monday

Cyber Monday, dagen efter Black Friday, symboliserar starten på julhandelns e-handelsperiod. Även denna dag är full av attraktiva erbjudanden och prissänkningar.

11 December – Green Monday

Även om Green Monday kanske inte är välkänd i Sverige, upplever många e-handlare sina högsta försäljningssiffror under denna dag. Eftersom julen närmar sig snabbt är detta en optimal tid för kunder att börja shoppa julklappar, vilket gör det till en idealisk tidpunkt för handlare att erbjuda speciella erbjudanden.

13 December – Lucia

Luciafirandet i Sverige är ofta förknippat med godsaker som lussebullar och pepparkakor. Barn deltar i firandet genom att klä ut sig i traditionella luciaklänningar, stjärngossekläder och andra festliga kläder.

14:e December – Free Shipping Day

Free Shipping Day, som alltid är den 14 december, kanske inte är så populär i Sverige. Men varför inte sticka ut från mängden och erbjuda gratis leverans just denna dag?

24:e December – Julafton

Julafton står ut som en av de största festligheterna i Sverige där handeln av kommersiella varor, mat och inredning toppar listan. Många börjar sin julshopping direkt efter semestern, men takten ökar när julafton närmar sig.

25 – 30 December – Mellandagsrea

Mellandagsrean, som ofta börjar redan på juldagen eller annandagen i Sverige, fortsätter vanligtvis in i januari. Denna period kännetecknas av betydande rabatter på varor. I USA och andra länder är den 26:e december känd som Boxing Day, en annan stor shoppingdag.

31 December – Nyår

Nyår markerar början på ett nytt kapitel. Inför nyårsafton upplever många handlare en ökning i försäljning, särskilt när det gäller kläder och dekorationer för firandet.