Nyheter

Dags att tänka på höstens shopping-helger

Även om sommaren inte är slut riktigt än är det dags att börja tänka på de olika shoppinghelgerna som kommer under hösten. Det gäller att planera sina kampanjer i god tid! Framförallt om ditt företag jobbar med sökmotoroptimering eftersom det tar tid att nå bra resultat.

Alla trodde nog att Covid-19-pandemin skulle vara över vid det här laget, men ökad smitta kommer säkerligen påverka fysiska handeln även under hösten. Då gäller det att satsa på online-försäljningen och kanske plocka ytterligare marknadsandelar under de stora shopping-helgerna.

Vår rekommendation är att du redan nu börjar planera för vilka högtider du ska satsa på och hur du ska nå ut. Vi på High End Media hjälper dig gärna med planeringen och våra experter kan se till att du får bra avkastning på dina satsningar.

31:e Oktober – Halloween

Halloween är en irländsk och skotsk (via Amerika) företeelse som vuxit sedan den infördes i Sverige på 1990-talet. Många inskaffar sig kläder, pynt, inredning och attiraljer för att fira denna dag.

14:e November – Fars dag

Fars dag firas samtidigt i både Sverige, Norge, Finland, Island och Estland. Det är en högtid då barn firar sina pappor, där den absolut vanligaste farsdagspresenten genom åren varit accessoarer och slips sägs ha varit den huvudsakliga gåvan.

11:e November – Singles Day

Singles day är världens största shoppingdag, där det ges rabatt på utvalda produkter eller på hela sortimentet. Tanken är att den som är singel ska skämma bort sig själv lite extra denna dag.

26:e November – Black Friday

Black Friday infaller alltid den sista fredagen i november. I Sverige har Black Friday blivit mycket populärt och i många fall kan man se Black Weekend eller till och med Black Week. Black Weekend avslutas då med Cyber Monday. Black Friday är numera en stor shoppingdag i Sverige, där både e-handeln och traditionell handel bjuder på stora rabatter.

29:e November – Cyber Monday

Måndagen efter Black Friday kallas för Cyber Monday och innebär starten på julhandeln för e-handeln. Denna dag brukar det också finnas mängder av fina erbjudanden och rabatter.

13:e December – Lucia och Green Monday

Denna dag firas med i huvudsak med lussebullar och pepparkakor. Barnen klär oftast ut sig i tomtedräkter, luciaklänningar, stjärngossekläder och pepparkaksliknande utstyrsel. Green Monday är inte så känt i Sverige, men under denna dag har många e-handlare sin största försäljningsdag under året. Eftersom det börjar närma sig jul är det hög tid att beställa julklappar nu och därför kan det vara bra att ladda upp med bra erbjudanden. Green Monday infaller alltid andra måndagen i december.

14:e December –Free Shipping Day

Free Shipping Day är alltid den 14 december. I Sverige är inte detta så känt, så varför inte vara först med att erbjuda gratis leverans denna dag.

18:e December – Super Saturday

Super Saturday innebär slutet för julhandeln och många butiker har denna dag fina erbjudanden till sina kunder. Dagen är inte så känd i Sverige ännu, men som så många andra trender från USA kommer den även hit framöver.

24:e December – Julafton

En av årets största högtider i Sverige där det i särklass investeras mest kommersiella varor, mat och inredning tillsammans. Julhandeln startar på många håll redan efter semestern men ökar ju närmre jul vi kommer.

25:e – 26:e December – Mellandagsrea

Trots namnet inleds ofta mellandagsrean redan på juldagen eller annandagen här i Sverige. Rean brukar pågå till en bit in i januari. Under denna period erbjuds varor till starkt rabatterade priser. Den 26:e december kallas i USA och andra länder för Boxing Day och är traditionellt en stor shopping-dag.