Nyheter

Öka din försäljning under höstens shopping-helger

Det som är kul med e-handel är att det är en växande marknad, mängden pengar som spenderas online ökar varje år.

Dock är det viktigt att hålla koll på och planera i god tid inför de stora shoppingdatumen under året. Det gäller att planera sina kampanjer i god tid!

Framförallt när det gäller sökmotoroptimering så måste man vara ute i extra god tid, det är den mest trögrörliga men samtidigt den potentiellt mest lönsamma kanalen.

År 2020 så har e-handeln lyft otroligt mycket på grund av Covid-19-pandemin och höstens storhelger kommer inte vara något undantag, så detta år är kanske en “once in a life time”-möjlighet att öka sin försäljning och att plocka marknadsandelar. Om Du inte är förberedd så kan du kallt räkna med att dina konkurrenter är det, och dom kommer väl förberedda till festen.

Några av högtiderna som t. ex. Thanksgiving Day firas inte alls eller väldigt lite i t. ex. Sverige. Så, baserat på var i världen du har din försäljning så kan de olika högtiderna variera från att vara totalt oviktiga till att vara jätteviktiga.

Men, vi rekommenderar starkt att du redan nu sätter dig och går igenom vilka högtider du ska satsa på och fundera på hur du når ut. Vi hjälper gärna till med planeringen, både för befintliga och nya kunder.

31:e Oktober – Halloween/Alla Helgons Dag

Halloween och alla helgons dag infaller lite ovanligt på samma datum 2020. Alla helgons dag har firats eller uppmärksammats sedan kristendomen kom till landet medans Halloween mer är en Irländsk och Skottsk (via Amerika) företeelse som vuxit sedan den infördes i Sverige på 1990-talet. Många inskaffar sig kläder, pynt, inredning och atteraljer för att fira denna dag som sedan 1953 alltid infinner sig på en lördag. Dessutom stiger ljuskonsumtionen rejält denna dag då många hedrar de döda genom att tända ljus vid gravarna på alla helgons dag.

8:e November – Fars dag

Fars dag firas samtidigt i både Sverige, Norge, Finland, Island och Estland. Det är en högtid då barn firar sina pappor, där den absolut vanligaste farsdagspresenten genom åren varit accessoarer och slips sägs ha varit den huvudsakliga gåvan.

11:e November – Singles Day

Singles day är precis som Black Friday och Cyber Monday en stor shoppingdag, där det ges rabatt på utvalda produkter eller på hela sortimentet. Tanken är att den som är singel ska skämma bort sig själv lite extra denna dag.

26:e November – Thanksgiving Day

Firas inte så mycket i Sverige.

27:e November – Black Friday

Black Friday infaller alltid dagen efter Thanksgiving. I Sverige har Black Friday blivit mycket populärt och i många fall kan man se Black Weekend eller till och med Black Week. Black Weekend avslutas då med Cyber Monday. Black Friday är numera en stor shoppingdag i Sverige, där både e-handeln och traditionell handel bjuder på stora rabatter.

30:e November – Cyber Monday

Måndagen efter Black Friday kallas för Cyber Monday och innebär starten på julhandeln för e-handeln. Denna dag brukar det också finnas mängder av fina erbjudanden och rabatter.

13:e December – Lucia

Denna dag firas med i huvudsak med lussebullar och pepparkakor. Barnen klär oftast ut sig i tomtedräkter, luciaklänningar, stjärngossekläder och pepparkaksliknande utstyrsel.

14:e December – Green Monday och Free Shipping Day

Green Monday är inte så känt i Sverige, men under denna dag har många e-handlare sin största försäljningsdag under året. Eftersom det börjar närma sig jul är det hög tid att beställa julklappar nu och därför kan det vara bra att ladda upp med bra erbjudanden. I år infaller även Free Shipping Day den 14 december. I Sverige är inte detta så känt, så varför inte vara först med att erbjuda gratis leverans denna dag.

19:e December – Super Saturday

Super Saturday innebär slutet för julhandeln och många butiker har denna dag fina erbjudanden till sina kunder. Dagen är inte så känd i Sverige ännu.

24:e December – Julafton

En av årets största högtider i Sverige där det i särklass investeras mest kommersiella varor, mat och inredning tillsammans. Julhandeln startar på många håll redan efter semestern men ökar ju närmre jul vi kommer.

25:e – 26:e December – Mellandagsrea

Trots namnet inleds ofta mellandagsrean redan på juldagen eller annandagen här i Sverige. Rean brukar pågå till en bit in i januari. Under denna period erbjuds varor till starkt rabatterade priser. Den 26:e december kallas i USA och andra länder för Boxing Day och är traditionellt en stor shopping-dag.