Videoshopping

Med filmer kan man påverka e-handeln enormt. Allt från när en köpare skall ta reda på information om en produkt, till det att köparen skall besluta sig för sitt köp. Med tanke på att konverteringsgraden kan ligga på upp till 30% om man använder sig av videoshopping så är det inte konstigt att användningen av detta medium ökar markant.

Vad är Videoshopping

Videoshopping är när tex en e-handlare använder videoinnehåll för att marknadsföra och sälja sina produkter. Videoshopping ger e-handlaren chansen att visa upp sina produkter och ge köparen mer information för att hjälpa dem att fatta ett beslut. Genom att lägga till konverteringsknappar till dessa filmer ökar chanserna att köparen slutför ett köp genom att det är enkelt att bara klicka på länken för att gå vidare till produktsidan på e-handlarens webbplats.
google shopping annonser

Fördelarna med Videoshopping

Många e-handlare har redan börjat med videoshopping, vilket beror på att videoshopping erbjuder många fördelar.

  • Video är ett lättkonsumerat medium som kan ge mycket information snabbt. Det är förmodligen därför många föredrar att titta på en kort video för att lära sig om en produkt eller tjänst än att läsa en artikel.
  • Video är lätt att producera. Många är insatta i hur man skapar videoinnehåll utan att behöva använda något annat än sina smartphones och något enkelt redigeringsprogram. Om du behöver något lite mer förfinat, kan High End Media hjälpa dig att få den videoproduktion du behöver.
  • Även om du bara har en kortare video så ökar besökstiden på din webbplats, vilket ger en signal som hjälper din webbplats att rankas högre.
  • Video gillas även av Google och det gör det mer sannolikt att målsidor med video dyker upp bland de första sökresultaten.
  • Video ökar sannolikheten för ett köp. Som vi tidigare berättat så kan en video öka konverteringsfrekvensen med upp till 30 %.
  • Videoshopping är relativt billigt att skapa, vilket gör det enkelt att tjäna in kostnaden.
Digital marknadsföring

Vi ser helheten inom digital marknadsföring

Vi är en digital marknadsföringsbyrå med spetskompetensen som du behöver för att ta din verksamhet till nya nivåer. Hos oss får du tillgång till ett gäng specialister inom allt ifrån SEO, E-handel, sociala medier och betald annonsering.

Att ta alla digitala marknadsföringskanaler i beaktning vid utvärdering av vart man bäst bör placera sin marknadsföringsinvestering ser vi som en självklarhet. Att anlita oss innebär alltså att du kan lämna din digitala marknadsföring i trygga händer.

Våra övriga specialistområden

Vi brinner för att leverera högklassiga tjänster inom digital marknadsföring. Vårt mål är att du som kund ska få fler och bättre affärer online. När du anlitar oss får du tillgång till ett team med specialistkompetens på alla dessa områden:

Kom igång med Videoshopping

Kontakta High End Media om du tycker detta låter intressant, så berättar vi mer.

/