Nyheter

Senaste nytt om Googles uppdatering

Googles annonserade uppdatering av sin algoritm i maj har nu skjutits upp till mitten av juni.

Det kommer inte bli några stora förändringar i sökresultaten enligt Google. Uppdateringen rullas dessutom ut under ett par månader och beräknas inte vara klar förrän i slutet av augusti. På detta sätt har webbplatsägare tid på sig att rätta till eventuella fel på sajten. Även Google har möjlighet att upptäcka oväntade effekter av uppdateringen.

Uppdatering av Search Console

I samband med algoritmuppdateringen har Google även lagt till en ny rapport i Search Console. Beroende på om du har en svensk eller engelsk version av Search Console så heter rapporten Sidupplevelse eller Page Experience. Denna rapport visar hur Google ser på din sida utifrån de kriterier som finns med i ”Page Experience Update”.

search console

Sidorna utvärderas med tanke på följande kriterier:

  • Diagnos av huvudvärden för webben – hastighet och stabilitet vid sidhämtning
  • Användbarhet på mobila enheter
  • Säkerhetsproblem
  • HTTPS-användning
  • Annonsupplevelse – om din webbplats inte har utvärderats på denna punkt anses den vara godkänd i testet

Visar utvärderingen att det finns problem på webbplatsen kan man lätt gå vidare och se vilka problem som finns.

Tidigare har Google inte alltid varit så öppna med vad deras uppdateringar kommer att innebära och heller inte så hjälpsamma med att ge feedback på vad som kan förbättras. Med denna nya rapport har alla webbplatsägare en stor möjlighet att förbättra sådant som Google tycker ska förbättras och därmed säkra ett stabilt resultat i Googles ranking.