Föreläsning om Influence Marketing

 

Influence marketing

Vi besökte E-handelsstaden för att lyssna på deras gästföreläsare från Splay som talade om Influence Marketing. I och med att det linjära tv-tittandet har stagnerat främst bland unga och fler väljer att titta på Youtube och andra streamingtjänster – har reklamintäkterna och engagemanget från tv-reklamer minskat markant.

Influence Marketing är det man kallar förloppet av att man utvecklar en relation med inflytelserika människor bland sin målgrupp. De kan hjälpa en med att skapa en synlighet för ens tjänster eller produkter.

För företag som vill nå ut till dessa målgrupper som överger tv-programmen behöver man alltså synas bland kanalerna som de konsumerar. Dessa kanaler är främst genom Youtube som numer är Sveriges största “tv-kanal”.

Då arbetar man tillsammans med Influencers som kan vara allt från kreatörer på Youtube eller sociala medier. I samarbete med dem tar man fram strategier med produktplaceringar för att kunna nå ut med sitt sortiment och budskap.

 


Processen med Influence Marketing

Genom Inluence Marketing finns många olika approacher och taktiker när det kommer till att samarbete med influenser. Det beror oftast på vad för erbjudande man kan erbjuda de potentiella kunderna och publikens bredd. De vanligaste sätten för influenserna att marknadsföra företagen är genom:

  • De postar ett inlägg eller videoklipp om företaget
  • Dela information som företaget har producerat
  • Gästinlägg på företagets hemsida

Vilket kan självklart också vara en kombination av samtliga punkter för att ge en så stor effekt som möjligt bland deras följare och prenumeranter.

Med Influence Marketing finns många fördelar vilket i första hand vore deras stora följarskara och riktade målgrupp. Låt säga att en influenser har några hundratusen följare som reagerar, delar och interagerar med företagets innehåll – som kommer genom en synergieffekt att få en enorm spridning bland de som man försöker att nå ut till.

 

Vill ditt företag nå ut till en specifik målgrupp tveka inte på att höra av er till High End Media Group för att få råd om Influence Marketing eller om du vill nå ut med annonser på Youtube. Ni kan kontakta oss på mejl eller genom vårt kontaktformulär.

[maxbutton id=”1″]