Amazon gör entré i Sverige?

Amazon gör entré i Sverige?

Har stunden kommit då näthandelsjätten Amazon kommer till Sverige?

På onsdag morgon vet vi svaret på frågan. Näthandelsjätten Amazon har nämligen kallat till stor presskonferens i Stockholm. Många har under en längre tid spekulerat i och även fasat över att företaget ska göra sitt intåg i Sverige innan årsskiftet. Kanske är det nu det händer.
Amazon har sedan en lång tid tillbaka intresserat sig för Sverige som tilltänkt etableringsland. I våras framkom det att företaget köpt mark för 60 miljoner kronor i städerna Västerås, Eskilstuna och Katrineholm. I dessa städer skulle de låta bygga åtta stora byggnader om vardera 25 000 kvadratmeter vilket ger en totalyta om 200 000 kvadratmeter.

Dessutom har de köpt domänen Amazon.se för vad det ryktas om motsvarande dryga 6 miljoner kronor av den svenska reklambyrån Amazon AB, enligt ehandel.se. I dagsläget är den länkad till tyska Amazon.de. Utöver det så har de tecknat ett treårigt avtal med Postnord nyligen som en förlängning av ett tidigare avtal och de söker även ett drygt 40-tal anställda till Stockholmsområdet inom olika affärsområden.

Blir det som så många har fruktat eller väntat på? Kommer vi få en ny handelsplattform i Sverige? Eller är det bara en PR-grej om vad som kanske komma skall? På onsdag morgon vet vi svaret.

Läs mer om ”Är du redo för Amazon”.

Källa: SVT

Kommentera